5 redenen voor een laadpaal bij jou thuis


1. OPLADEN WANNEER JE WILT

 Het grootste voordeel van je eigen laadpaal, is dat deze op je eigen oprit of in je garage staat. Zo hoef jij niet meer op zoek naar een openbaar laadpunt. Je laadt dan de auto direct op wanneer dat nodig is, zodat je elke ochtend met een volle accu wegrijdt. Met Slim Laden van Coolblue Energie stel je ook een laadschema in. Zodra je de laadkabel in je auto stopt en je laadpas scant, laadt je auto op volgens je ingestelde tijden. 

 

2.  RIJD OP GROENE STROOM

 Heb jij zonnepanelen op je dak? Dan laad je jouw auto op met je opgewekte zonnestroom. Hierdoor neem je minder stroom af bij je energieleverancier, zodat je op je energierekening bespaart. In de toekomst sla je zelf stroom op in je auto, bijvoorbeeld op een zonnige dag. Deze stroom gebruik je dan 's avonds weer voor je oven of wasmachine. Deze functie heet bidirectioneel laden. Het systeem van onze BlueBuilt laadpalen is hierop voorbereid. 

 3.  THUIS OPLADEN IS GOEDKOPER

Het aanschaffen van een eigen laadpaal kost geld. Maar op de lange termijn is je eigen laadpaal voordeliger. Wanneer je je auto hieraan oplaadt, betaal je het standaardtarief van je energieleverancier. Dit tarief ligt tussen de € 0,20 en € 0,35 cent kilowattuur (kWh). Bij een openbaar laadpunt betaal je gemiddeld € 0,65. Voor snelladen is dit zelfs € 0,85. Met een eigen laadpaal bespaar je uiteindelijk ongeveer € 600,- per jaar 

4.  EEN EIGEN LAADPAAL IS SNELLER

Het opladen van je auto kost veel vermogen. Gebruik je een normaal stopcontact voor het opladen? Dan is de kans groot dat de stoppen in je meterkast doorslaan. Daarnaast duurt het lang voordat je auto vol is. Een laadpaal heeft handige functies, waarmee je je auto veiliger en zo'n 10 keer sneller oplaadt. Met load balancing past de laadpaal zich aan op de beschikbare stroom in huis, bijvoorbeeld wanneer je de wasmachine of droger aanzet. 

5.  GELD VERRDIENEN MET JE EIGEN LAADPAAL

Wanneer je een eigen laadpunt hebt, dan maak je hem gemakkelijk openbaar voor anderen. Hierdoor laden jouw vrienden of buren ook bij jou hun auto op. Je krijgt hiervoor de stroom vergoed. Zo help je niet alleen anderen aan een extra laadpunt, maar verdien je er zelf ook geld mee.